Abonneren op ii.nl
2019-03-18 21:24:44
Voorbeeld nieuws
ii.nl is gestopt!
2017-06-27 15:58:50, Delft/NL
Bewerk
 • Tegen de stroom in blijven roeien is zinloos wanneer het schip te veel water maakt. Het zou een oud Chinees spreekwoord kunnen zijn, maar het is in een notendop de reden waarom wij afscheid gaan nemen van onze lezers. Om als nieuwssite zonder advertenties bestaansrecht te hebben zouden we harder moeten groeien dan we doen om daarna, op termijn, op betalende abonnee's over te stappen.
 • Het laatste is een utopie zonder het eerste en daarom gaat het bootje nu tegen de kant en gaan wij andere dingen doen: liever dat dan omkeren en ons mee laten drijven op de stroom waarop de hele concurrentie zich al laat meevoeren.
 • Voor lezers die nu moedeloos achter hun beeldscherm zitten hebben we nog wel een opwekkende mededeling: we zijn te koop! Investeerders opgelet: de unieke technologie, de know how die alleen te verwerven is door jaren van denkwerk en fijnslijpen: ze kunnen van u worden. Of deels van u. Stuur bij interesse een bericht naar Chefren (chefren@ii.nl) en hij neemt contact met u op.
 • Naschrift: Kern van het probleem is dat we geen manier hebben weten te vinden om serieus in de publiciteit te komen. Mocht iemand daar een oplossing voor hebben, horen we graag dan zijn we zo weer in de lucht! +++chefren
ii
2017-06-27 14:29:05, Hongkong/CN
Bewerk
Azie, China, emigratie, Hongkong, ii, vrijheid
2017-06-27 13:21:27, Liuzhou/CN
Bewerk
 • De door Stefano Boeri ontworpen voorstad wordt momenteel gebouwd naast Liuzhou. Boeri ontwierp eerder al twee woudwolkenkrabbers voor de stad Nanjing, die volgend jaar klaar moeten zijn. De nieuwe stad moet 30.000 inwoners gaan tellen en zal dankzij de bomen jaarlijks 10.000 ton CO2 uit de lucht halen en 57 ton andere verontreiniging en daarnaast 900 ton zuurstof produceren.
 • De 'woudwolkenkrabbers'. Bron: Facebook
 • De 'bosstad'. Bron: Stefano Boeri
Azie, groen, Architectuur, boom, China, ii, luchtvervuiling, milieu, Stefano Boeri
2017-06-27 13:01:19, Ubungo/TZ
Bewerk
 • De middenvelder van Tottenham Hotspur kreeg afgelopen zaterdag een straatnaam op zijn CV in het stadsdeel Ubungo van Dar es Salaam, maar het bord werd een dag later alweer verwijderd. Volgens burgemeester Boniface Jacob heeft Wanyama beloofd om te helpen met de ontwikkeling van het gebied en is de naamgevingsprocedure volgens de regels gegaan, maar hebben de politiek en orders van boven anders beslist. De strijd is echter nog niet gestreden, zo gaf hij aan.
 • Victor Wanyama in 'zijn' straat. Bron: Instagram
Afrika, Opmerkelijk, ii, straatnaam, Tanzania, Victor Wanyama, voetbal
2017-06-27 13:46:58, New York City/US
Bewerk
Beeckman House, ii, Joegoslavie, Josip Broz Tito, Verenigde Staten, verkoop
2017-06-27 12:35:14, Houston/US
Bewerk
 • Al wekenlang gonsde het op internet van de geruchten over een komende onthulling, maar NASA's topwetenschapper Thomas Zurbuchen heeft die nu naar het land der fabelen verwezen. De ruimtevaartorganisatie gaat wel door met het zoeken naar levensvormen op andere planeten en verwacht die ook binnen tien jaar ook te zullen aantreffen.
Media, buitenaards leven, gerucht, ii, NASA, ontkenning, Verenigde Staten
2017-06-27 12:37:50, Brussel/BE
Bewerk
 • De Europese Commissie oordeelde dat Google zijn eigen prijsvergelijker Google Shopping heeft voorgetrokken in zijn zoekresultaten, ten nadele van concurrenten. Google heeft de aantijgingen van machtsmisbruik altijd ontkend en gaat de boete dan ook aanvechten. Eerder werd uitgegaan van een boete van een miljard euro.
Europa, Noord-Amerika, boete, Google, machtsmisbruik
2017-06-27 12:12:18, Sevilla/ES
Bewerk
Afrika, Europa, bus, ii, illegale migrant, Marokko, Spanje
2017-06-27 11:31:47, Berkshire/UK
Bewerk
 • Het echtpaar Sandeep and Reena Mander, beiden geboren in het Verenigd Koninkrijk maar met Indiase voorouders, was geschikt bevonden als adoptieouders en had zelf geen voorkeur voor een etnische achtergrond, maar kreeg geen kindje toegewezen van adoptiebureau Adopt Berkshire omdat er alleen blanke kinderen beschikbaar waren. Hen werd geadviseerd om een ​​kind uit India te nemen. Een klacht indienen bij de lokale ombudsman hielp niet, dus nu stappen ze naar de rechter om de beslissing ongedaan te maken. De Manders voelen zich gediscrimineerd.
Europa, adoptie, discr, discriminatie, Groot-Brittannie, ii
2017-06-27 11:07:40, Napels/IT
Bewerk
 • Ze kunnen stelen en schieten, maar velen zijn nooit naar school geweest en hebben geen idee hoe ze buiten hun eigen wijk zouden moeten functioneren. Ze dragen dure merkkleding, maar spreken alleen het dialect van Napels en geen Italiaans. Ze spenderen dagelijks honderden euro's in bars, maar kunnen niet klokkijken. Het is een ontluisterend beeld dat Silvia Ricciardi van de Jonathan-tuchtschool voor kinderen van plaatselijke maffialeiders schetst van de bewoners.
 • De meeste jongeren die er arriveren hebben op hun veertiende of vijftiende al een behoorlijk strafblad en een volwassen stoerheid, maar Ricciardi weet ook dat ze 's nachts in hun nachtmerries schreeuwen omdat ze achtervolgd worden: 'Pak het wapen, pak het wapen....'. 'Ze herbeleven in hun dromen wat ze op straat hebben meegemaakt.'
Europa, Camorra, criminaliteit, ii, Italie, jongere, kind, tuchtschool