Geavanceerd zoeken
Overal
Vanaf
Tot
Tag
Locatie
 
2018-04-24 02:39:30
Foto Nieuws
Foto 56177
2017-06-18 15:34:03, Pedrógão Grande/PT
  • Het dodental blijft stijgen nadat in het midden van Portugal enorme bosbranden uitbraken. Veel van de slachtoffers werden door het vuur ingesloten toen ze per auto tevergeefs probeerden weg te komen. Honderden brandweermensen zijn betrokken bij de strijd tegen de vlammen en ook uit het buitenland is hulp gearriveerd of onderweg.
  • In het elke zomer opnieuw door branden geteisterde land vraagt iedereen zich nu af of een tragedie van deze omvang te voorkomen was geweest. 'Ja', zegt bosbouwingenieur Paulo Fernandes van de Universiteit van Trás-os-Montes e Alto Douro. De uiterst gevaarlijke combinatie van extreme hitte, harde wind en blikseminslagen was er eentje die dagen tevoren bekend was en toch is er met die informatie niets gedaan: er werden geen extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Fernandes herinnerde echter ook aan de fatale branden in Australië in 2009, waar de modernste middelen het aflegden tegen de verwoestende vuurzeeën.
  • Momentopname bosbranden: rood nog in volle gang, oranje onder controle en groen in het stadium van nablussen. Verder het aantal manschappen, voertuigen en vliegtuigen dat is ingezet.
| 2017/06/18 15:34
sourcesourcesourcesourcesourcesourcesource